Araba | Konular | Kitaplar

Fiat Punto Üretimi Duruyor Fiat 500 Geliyor


Chevrolet'in Avrupa pazarından çekilme kararının ardından bir kötü haber de Fiat'tan Punto sahiplerine geldi.

Fiat Avrupa'daki pazar kaybını engellemek için lüks modellere 12.3 milyar dolar yatırım yapacak. Lüks modelleri İtalya'da üretecek Fiat Punto modelinin yerine de yeni 500'ü ikame edecek.

Fiat İtalya'daki fabrikalarını canlandırmak için lüks otomobile 12.3 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

Bloomberg'in konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre yatırım Fiat Maserati ve Alfa Romeo modellerinin İtalya'da üretimine ağırlık verirken Fiat'ın 500 ve Panda modellerine de odaklanmasını sağlayacak.

Fiat özellikle Avrupa'da son yıllarda kayıplar yaşıyor. Şirket Avrupa'da üç yıl üst üste zarar etmişti. Fiat bu zararı lüks otomobillere odaklanarak kapamaya çalışacak.Fiat 2009'da Avrupa'da 0.3 olan pazar payını kaybetmeye başlamış bu pazar payı bu sene yüzde 6.2'ye kadar düşmüştü.




PUNTO YERİNİ YENİ 500'E BIRAKIYOR

Bu planın bir parçası olarak Fiat yeni 500, Alfa Romeo 4C ve Jeep modellerini gelecek yıl tanıtacak. Bu modellerin hepsi İtalya'da üretilecek. İhracat için düşünülen yeni Alfa Romeo Giulia sedan ise 2016'da İtalyan fabrikalarının üretim bandından çıukacak.

Fiat'ın 500 modeline odaklanmasıyla birlikte hatchback modeli Punto üretimine son vereceği de açıklandı. Volkswagen'in Golf modeliyle Punto ile rekabet eden Fiat yeni 5 kapılı 500'ler ile rekabete yeni bir boyut getirmeyi hedefliyor. Bu model üretim maliyetinin düşüklüğü sebebiyle Polonya'da üretilecek. 2005'te yenilenen Punto 2007'de Fiat'ın Avrupa satışlarının yüzde 31'ini oluşturuyordu.


Konular