Araba | Konular | Kitaplar

Mobicar Nedir Ve Nasıl İşler

Mobicar, araç paylaşım platformuyla saatlik kiralama hizmetini Türkiye’ye getirdi.
Mobicar Türkiye pazarına girdi
İlk aşamada aracı olmayanları hedefledikleri söyleyen şirket ortağı Erben Öztürk, “Sonra da araçları sattıracağız” dedi.

Temelleri ABD'de atılan araç paylaşım platformu, Mobicar ile Türkiye'ye geldi. Sistem içerisindeki araçların ihtiyacı olan kişilerce, belli süreler için paylaşılması esasına dayanan platform, tüketicinin kullandığı kadar ödediği pratik bir ulaşım alternatifi olarak tanımlanıyor. Kasım ayında kurulan Mobicar'ın Yönetici Ortağı Erben Öztürk, bu ay faaliyete başladıklarını, şimdiden 130 üyeye ulaştıklarını söyledi. Sistemin internet sitesinden abonelikle aktif olduğunu ifade eden Öztürk, "Üyelere verdiğimiz manyetik kart, rezerve edilen aracın kapısını açıp kapatmaya yarıyor" dedi.

Rezerve etmek 1 dakika

Üyelik ücretin ilk yıl için sadece 30 olduğunu kaydeden Öztürk, rezerve işleminin 1 dakika bile sürmediğini ifade etti. Öztürk şöyle devam etti: "Rezerve edilen araç, belirtilen otoparktan kart sayesinde alınıyor. Herhangi bir park ücreti ödenmiyor. Araçlarımız 5 otoparka dağılmış durumda. Şu anda 12 aracımız var. Yıl sonuna kadar hedefimiz 25 noktada 50 araca ulaşmak."

1.2 milyon liralık yatırım

Rent a Car şirketlerinden farklı bir yapıda olduklarını belirten Öztürk, geceleri ve hafta sonları da çalıştıklarını, ayrıca saatlik kiralama yaptıklarını söyledi. Öztürk, "Gelecek dönemde metro ve metrobüs çıkışları gibi tüm transit noktalarında olmak istiyoruz. İlk aşamada amacımız araç sahibi olmayanlar. Daha sonra da araçları sattırmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Şirketi 800 bin lira sermayeyle kurduklarını aktaran Öztürk, yılsonuna kadar 1.2 milyon lira daha yatırım yapacaklarını bildirdi.

Saati 9 liradan başlıyor

Erben Öztürk, araçları kullanmak isteyenlerden üyeliğin dışında iki farklı ücret alındığını ifade etti. Öztürk, "İlki saat ücreti. Örneğin Fiesta için hafta içi gündüz saat ücreti 9, gece ise 3 lira. İkinci ücret ise kilometre başına alınan 50 kuruş. Hafta içi gündüz 2 saatliğine Fiesta kiraladınız ve 20 kilometre yol yaptınız. Sizden talep ettiğimiz ücret sadece 28 lira. Üstelik aynı işi gece yapmanın bedeli 16 liraya kadar düşüyor" şeklinde konuştu.

HABER: Gökhan KARA / BUGÜN GAZETESİ

Konular