Araba | Konular | Kitaplar

2012 Model Araçlar İçin İndirim Kampanyası

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2012 yılını yüzde 10'luk küçülmeyle kapatan ve yeni yılda artış yakalayan otomobil ve hafif ticari araç satıcıları, pazarda daha etkin yer alabilmek için 2013 modellerin yanında 2012 model otomobilleri de pazara sürmeye devam ediyor.

Ellerindeki stokları eritmek için birbirinden cazip tekliflerle tüketicilerin karşısına çıkan firmalar, geçen yılın otomobillerini tercih etmek isteyenlere fiyat indiriminin yanı sıra cazip taksit imkanlarını da koz olarak kullanıyor.

Bu kapsamda müşterilerini showroomlara çekmeye çalışan markalardan Renault, ''2012 Model Binek Otomobil Kampanyası'' adı altında 18 bin liraya 18 ay sıfır faiz oranıyla ilgi çekiyor. Renault ayrıca, otomobil tercihini 2012 modellerden yana kullanmak isteyenler için Yeni Clio Joy'da 2 bin, Yeni Fluence Icon'da ise 3 bin lira indirim yapmayı vaat ediyor.

Müşterilerini indirimlerle cezbetmeye çalışan markalardan Nissan ise, Qashqai modelinde 6 bin, Micra modelinde ise 3 bin 500 lira indirim olanağı sunuyor.

Opel, Corsa modelinde bin 500, İnsigna modelinde 3 bin 600 lira fiyatlarını geri çekerken, Wolksvagen ise Polo'da 900, Passat'ta 3 bin 200, Tiguan'da ise 6 bin lira indirimle müşteri çekmeye çalışıyor.

Bir çok markanın yarıştığı 2012 model kampanyalarından müşterilerini geri çevirmeyen Seat ise, İbiza modelinde bin 400, Leon modelinde de bin 300 lira indirim yapıyor.

TEK FARK RUHSATTAKİ MODEL

Mersin Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (MODER) Başkanı Haluk Veli Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yılın ikinci yarısından sonra giriş yapan tüm sıfır kilometre araçların aslında yeni yıl için tasarlanan araçlar olduğunu söyledi.

Bir çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Türkiye'de de önceki yıllarda 7'nci aydan sonra gelen araçların bir sonraki yılın modeli olarak evrak hazırlandığını dile getiren Doğan, şu bilgileri verdi:

''Ancak son yapılan değişikliklerle 1 Ocak'ta giriş yapan araçlar yeni yılın, 31 Aralık'ta giriş yapan araçlar ise eski yılın araçları olarak değerlendirilmeye başlandı. Bu durum karşısında da stokları eritmek zorunda kalan firmalar, yeni modellerin fiyatlarını yükseltemeyeceği için eski modellerde kampanyalar düzenlemeye başladılar. Aslında bu tüketiciler için çok önemli bir fırsat. Çünkü 2012 model bir araçla 2013 arasında hiç bir fark yok. Tek fark, ruhsatı açtığınızda model yılı olarak dikkati çekecektir. Şu an birçok firma indirim yaparken, bazı firmalar ise sıfır faiz oranıyla taksit ve ekstra hediyeler vererek, müşterilerini cezbetmeye çalışıyor. Sektör, 2013 yılının ocak-şubat aylarında, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 20'nin üzerinde büyüme kaydetti. Bunda da 2012 modellerin talep görmesi etkili rol oynadı.''

Doğan, 2012 model araç stoklarının hızla tükendiğini, bu yüzden sıfır kilometre araç satın almak isteyenlerin bu fırsatları kaçırmaması gerektiğini belirterek, sektör olarak kampanyaların maksimum 15-20 güne kadar sona ereceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.


Konular