Araba | Konular | Kitaplar

Opel yeni otomobillerinde “ömür boyu” garanti sunacak

Şirket düşen satışlarını toparlayabilmek için bütün yeni araçlarında 160.000 kilometreye kadar çok uzun süreli bir garanti sistemini uygulamaya koyuyor.

General Motors’a ait şirket bu uygulamaya “ömür boyu garanti” adını veriyor ve garantinin aracın 160.000 kilometreye ulaşıncaya kadarki ömrü boyunca aktarma organlarını, direksiyon sistemini, fren sistemini ve elektrik ekipmanını içereceğini belirtiyor.

Opel CEO’su Nick Reilly garantinin bütün yeni modellerde standart olacağını ve markanın araçlarının güvenilirliği sayesinde mümkün olduğunu söyledi.

Reilly yaptığı açıklamada “Pahalı tamirler artık geçmişte kaldı” dedi ve ekledi “Bu girişimin insanları bir Opel almayı düşünmeye ikna edeceğini ümit ediyoruz.”

Opel 50.000 kilometreye kadar bütün maddi masrafları karşılayacağını belirtti. 50.000 kilometreden itibaren Opel’in ödeyeceği tutar kilometre arttıkça azalacak. 100.000’den 160.000 kilometreye kadar masrafların yüzde 40’ını Opel karşılarken kalan %60’ını araç sahibi kendi cebinden ödeyecek.

Bu hamle şirketin yeni otomobil satışlarını arttırmaya yönelik kapsamlı çabasının bir parçası. GM’nin Aralık 2008’de önce para kaybeden Opel’i satacağını söyleyip sonra fikrini değiştirmesinin ardından şirketin geleceği belirsizleşmişti.

Konular