Araba | Konular | Kitaplar

Lüks oto tutkusu Türkiye'yi Jaguar'ın gözde ülkesi yaptı

Otomotiv pazarındaki talep lüks otomobil markası Jaguar'ı da olumlu etkiledi. Jaguar'ın Türkiye temsilcisi Ortaklar'ın stokları tükendi. Jaguar, iki ay sonraya sıra yazıyor.

Yılın ilk dört ayında otomobil pazarında yaşanan talep patlamasından lüks otomobillerde etkilendi. Jaguar Türkiye distribütörü Ortaklar Otomotiv'in stoklarında neredeyse otomobil kalmadı. Otomobil pazarındaki esen rüzgardan Jaguar'ın da etkilendiğini söyleyen Ortaklar Otomotiv Genel Müdürü Oya Küçükberber, "Dört ayın sonunda elimizde satacak araç kalmadı. İlk siparişlerimiz haziranda gelecek" dedi. Talepteki artışla birlikte yıl sonu satış hedeflerini revize eden Jaguar, bu yıl 50 adedi XJ, 200 adedi XF olmak üzere toplam 250 adet araç satışı hedefliyor. Geçen yıl 173 adet araç satışı gerçekleştiren Ortaklar, 2010 satış hedefini talepteki artış ve Jaguar ailesinin yeni XJ modeliyle birlikte yüzde 40 oranında artırdı.

BABA OTOMOBİLİ İMAJI
Türkiye'nin dört aylık satış performansı sonrasında, Jaguar dünyasının gözde ülkesi haline geldiğinin altını çizen Küçükberber, şunları anlattı: "Türkiye, Jaguar dünyasında gelişmekte ülkeler arasında yer alıyor. İrlanda, Norveç ve Orta Avrupa ülkelerinin de yer aldığı 16 ülke arasında satış performansına bakıldığında en potansiyele sahip ülke Türkiye. Avrupa'da birçok pazarda işler yolunda gitmiyor. Jaguar, Türkiye'nin performansını görüyor. Bütün bunlar Türkiye'yi Jaguar dünyasının gözde ülkesi yapıyor." Jaguar'ın değişim yaşadığını anlatan Küçükberber, yeni modellerle birlikte Jaguar farklı bir müşteri kitlesine ulaştığını anlattı. Küçükberber, "Jaguar artık baba otomobili imajından sıyrıldı. XF ve XJ ile daha önce Jaguar satın almamış, almayı düşünmemiş tüketicilere ulaşıyoruz" dedi.

Yeni amiral gemisi XJ'nin fiyatı 142 bin 900 euro
Jaguar'ın yeni modeli XJ, Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak. Haziran ayında gelecek XJ modelinin fiyatı 142 bin 900 eurodan başlıyor, motor ve donanım seçeneklerine göre 186 bin 200 euroya kadar çıkıyor. Uzun ve kısa olmak üzere iki çeşit kasası bulunan araçta, uzun kasa seçeneği için 7 bin euro fiyat farkı ödeniyor.

10 tanesi şimdiden satıldı
Jaguar, yeni modeli XJ'yi özel olarak dizayn edilen showroom'larda sergiliyor. Şu anda XJ, dünyada sadece Türkiye, Almanya ve Hindistan'da showroom'da sergileniyor. Diğer ülkelerde ise XJ gezici olarak müşterilerine tanıtılıyor. Bu yıl 50 adet kontenjanı bulunan Ortaklar, araç henüz gelmeden 10 adedini sattı.

Hedefleri revize etti
Oya Küçükberber, ilk dört ayda yaşanan artışla birlikte hedeflerini revize ettiklerini söyledi. Jaguar, bu yıl sonunda 250 adet otomobil satışı hedefliyor.

Konular