Araba | Konular | Kitaplar

Yeni model için yeni fabrika şart

Tofaş CEO'su Ali Pandır, Tofaş'ın gelecek stratejileriyle ilgili ipuçları verdi. Bursa fabrikasının 400 bin adetlik kapasitesinin 2018 yılına dolu olduğunu anlatan Pandır, yeni bir model üretmek için yeni bir fabrikaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Ali Pandır, Fiat dünyasında rüştlerini ispatladıklarını ve her yıl kendi rekorlarını egale ettiklerini belirterek, bundan sonrası için de 'Ya hep ya hiç' stratejisini uygulayacaklarını söyledi. "Biz artık mevcut fabrikaya yama yaparak, çadırda 30-40 bin adetlerde yeni model getirmek istemiyoruz" diye konuşan Pandır, "Gecekondu tarzı üretim yapmayacağız.

Yenilikçi bir modeli yüksek rakamlarda üretmek istiyoruz. Bunun için hem İtalya'yla görüşüyor hem de kendi Ar- Ge merkezimizde gelecekte tüketicilerin beklentisini karşılayacak inovatif bir model üzerinde çalışıyoruz. Bu modeli bulursak yepyeni bir fabrikada üretim gündeme gelecek" dedi. 2010 yılında fabrikanın günlük 1100 adetlik üretimin altına düşmeyeceğini kaydeden Pandır, yıl sonu üretim hedeflerinin 300 bini aşmak olduğunu söyledi. 2010'da 220 bin ihracat, 70 bin iç pazar, 10 bin adette Rusya için yapacaklarını anlatan Pandır, 220 bin adetlik ihracat rakamının İtalya'da beklenen yeni bir teşvikle 250 binli adetleri aşacağını kaydetti. Pandır, şunları söyledi:

"Bizim 2018 yılına kadar 400 bin adetlik kapasitemiz dolu. Bu yıl 2 vardiyada cumartesi de dahil üretim yaparak 300 bin adedi aşacağız. 3 vardiyayla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren 400 bin adede ulaşacağız. Bunun da 160 bini Minicargo, 140 bini Doblo, 60 bini Linea'dan oluşuyor."

Konular