Araba | Konular | Kitaplar

Araba kokusundan rahatsız olanlar.Müjde!


Volvo, alerji ve astımla mücadele edenler için kabine giren havanın temiz olmasına yönelik iç ortamında 2 ayrı sistem geliştirdi. Volvo Araba Sektöründe Yeniliklerle Çıkış Yapmaya Başlıyor Geçenlerde İnşaat Sektöründen Kopmasının Sebeblerinden Biride Otomobilde Rant Elde Etmek Olacak

Volvo’dan gelen açıklamaya göre, İç Hava Kalitesi Sistemi (IAQS) ve Temiz Bölge Kabin Paketi (CZIP) olarak ayrılan bu iki sistemden “IAQS”, gelen havanın kalitesini takip ederek zararlı madde oranı yükseldiğinde hava girişlerini kapatıyor. Çok katmanlı filtre ile parçacıklar ve polenler engellenerek, aktif karbon ile kokular ve yer düzeyindeki ozon da süzülüyor. “CZIP” ise, otomobilin uzaktan kumandayla açıldıktan sonra bir dakika süreyle kendiliğinden havalandırılmasını sağlıyor.
Geliştirilen bu sistemler sonucunda Volvo S80, V70 ve XC70 modellerinin İsveç Astım ve Alerji Derneği’nden onay aldığı açıklandı.

“VOLVO’NUN HEDEFİ YENİ ARABA KOKUSU”
Volvo Cars Temiz Kabin Sorumlusu Andreas Andersson konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kabin içindeki havaya yönelik amaç, iç havanın dışarıdan alınan havadan daha temiz olmasının yanında, kabin içindeki malzemelerin salınımlarının da düşük olmasını sağlamak. Volvo Cars’ın hedefi, “yeni otomobil kokusu” olarak adlandırılan ancak, aslında duyarlı kişileri rahatsız eden içerideki PVC ile bazı metallerden kaynaklanan salınım kokusunun tümüyle önüne geçmek. Yoğun kokular, astımı tetikleyebildiği için tüm kokuları asgariye indirmeye çalışıyoruz” dedi.
Temas alerjilerini engellemek için, metalik yüzeylerden salınan nikel, asgariye indirilirken kullanılan derilerin tabaklanmasında krom yerine doğal bitki özü kullanıldığını belirten Andersson, “Japonya, Çin ve Kore, yeni yasal düzenlemeler yapacaklar. Bunu daha önce herhangi bir pazarda görmemiştik, ancak müşterilerin iç ortama yönelik ilgisi Avrupa’da ve Amerika’da da artıyor” açıklamasını yaptı.


Konular