Araba | Konular | Kitaplar

Trafik cezaları

Trafik Cezaları e-Posta İLe Gelecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezalarının, elektronik ortamda yazılarak e-posta yoluyla sürücülere bildirileceği sisteme geçiş için çalışma başlattı.
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, mevcut uygulamada trafik kuralı ihlali nedeniyle sürücülere yazılan cezalar, sürücünün en son beyan ettiği adrese gönderiliyor.

En Çok Trafik Cezası Alan İller Hangileri


Türkiye genelinde verilen trafik cezalarında hangi iller ön plana çıkıyor? trafik cezasında birincilgi kimseye kaptırmayan il Konya..Konyalılar, Fahri trafik müfettişlerinin yazdığı cezalardan bunaldı. 2012'de en fazla ceza Konya'lı sürücülere verildi. Günde 72 sürücüye ve her 21 araçtan birine ceza kesildi.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı konuyu TBMM'ye getirdi ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

Kırmızı ışıkta geçene 154 lira ceza

Trafik cezaları, Maliye Bakanlığının yeniden değerleme oranı çerçevesinde yılbaşından itibaren yaklaşık yüzde 10 oranında artacak. Yılbaşından sonra alkollü araç kullananlar 650 lira, kırmızı ışık ihlali yapanlar ile hız limitini aşanlar 154 lira ceza ödeyecek.

ANKARA - Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 10,2 oranında arttı. Vergi ve harçlarla ilgili kanunlarda trafik cezalarının her yıl yeniden değerleme oranı kadar artması öngörülüyor.