Araba | Konular | Kitaplar

Caravelle

Caravelle kesinlikle özel bir araç!

60 yaşındaki VW Transporter efsanesinin konfor ve şıklığa yönelik olarak geliştirilmiş versiyonu olan Volkswagen Caravelle testimizin konuğu. Caravelle serisi Transporter’ın üçüncü neslinde (T3) hayat buldu.

Caravelle serisi Transporter’dan hep daha fazla donanıma ve hep daha şık olmasıyla yük taşıyanlardan çok kalabalık yolculuk yapmak zorunda olanların ilgisini çekti. Test aracımız 2003 yılında tanıtılan T5’in makyajlı versiyonu. Geçtiğimiz yıl yapılan makyajın ardından Caravelle, daha şık çizgilere kavuştu ve bazı kronik problemleri düzeltildi.

Tasarım
VW Caravelle makyajın ardından Alman üreticinin yeni tasarım anlayışını çizgilerine yansıttı. Özellikle far tasarımında VW Polo ile benzer çizgiler bulmak zor değil. Arkaya kadar uzanan büyük camlar Caravelle’in iç mekanının aydınlık olmasını sağlıyor. Makyajdan sonra ufak değişikliklerin olduğu arka kısım ise son derece sade fakat şık. VW Caravelle en büyük rakibi Mercedes Viano’dan 6,9 cm daha uzun ve 11.8 cm daha yüksek. Araçların genişlikleri ise hemen hemen aynı.