Araba | Konular | Kitaplar

Peugeot

Peugeot 407 yaşlanmak bilmiyor!

Peugeot’nun yaşlı aslanı 407, son günlerinin yaşarken yapılan makyajın etkisiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

2004 yılında tanıtılan araç o yıllarda çok büyük bir kesim tarafından beğenilerek iyi satış rakamları yakalamıştı. 407, radikal tasarımı ve coupe araçları anımsatan alçak tavan yapısı sayesinde D segmentinde sağlam bir yer edindi. Yerini bırakacağı 408 gün sayarken, belki de 407 serisinden test ettiğimiz son araç olan 407 2.0 HDi GT konforuyla bizi yine etkiledi.

Tasarım
Peugeot 407’nin en çok göze çarpan tasarım öğesi, ön kısımda yer alan büyük hava girişi oluyor. Bu devasa ağzın üzerindeki büyük Peugeot amblemi ve çekik farları 407’nin yüzünü şekillendiriyor. Alçak tavan yapısı ve yüksek bagaj kapağı sayesinde 407 bu sınıftaki pek çok araçtan daha sportif duruyor. Krom detaylarla süslenen 407 hala birçok kişinin başını çevirip baktığı bir otomobil.

Yüzde 100 Türk mali elektrikli otomobiller, 2 yıl sonra yollarda..

Tasarımından finansmanına, üretiminden pazarlamasına yüzde 100 Türk olan elektrikli otomobiller, 2 yıl sonra yollarda olacak..

Ünlü Türk tasarımcı Murat Günak’ın Mindset adıyla prototipini ortaya koyduğu elektrikli Türk otosunun üretimine dönük “güçbirliği” netleşti.

Günak’ın hayalindeki elektrikli Türk otomobilinin üretiminin “yaratıcı ortağı” Alphan Manas oldu. 8 Türk girişimcinin desteklediği ikili 2011’de dünya devlerinden önce 3 elektrikli otoyu vitrine çıkaracak.