Araba | Konular | Kitaplar

derece

Çapraz Tip Kardan Mafsalı

Bu mafsallar esas olarak birbirleri ile 90 derecelik açı yapacak şekilde bir istavrozla tutturulmuş olan ve ana şafta bitişik olan iki kelepçeden meydana gelmiştir. Çapraz tip mafsalın yağlama işlemi mafsalın yapımına bağlıdır.

Buji sıcaklığı

Silindir içine emilen benzin-hava karisiminin yanma zamaninda meydana getirdigi isi enerjisi yaklasik olarak 2000 - 2500 derece arasindadir.

Antifriz

0 derece ve altinda radyatör suyuna katilarak suyun donmasini önleyen kimyasal madde. Antifriz ayrica radyatörü ve sogutma sistemini pas ve korozyondan korumak amaciyla da kullanilir.

Soğuk günler için Akü bakımı Nasıl yapılmalı?

Birkaç kolay yöntemle akü bakımı, soğuk kış günlerinde sizi yolda bırakmaktan kurtaracaktır.
Peki ama bunun nedeni ne? Aslına bakılırsa bunun üç nedeni var.Termometre sıfır derecenin altına düşüğünde akünün performansı düşer.Örneğin eksi 20 derecede yarıya düşer.Buna karşı yapılacak tek şey aracı ısıtmalı bir parka bırakmak.

İkinci neden koltuk ısıtıcıları, dizel motorların ön kızdırıcıları, ısıtmalı arka camlar ve benzeri aküden beslenen donanımlardır.Aracı kısa mesafelerde kullanmak ise aküye ekstra yük getirir. Bundan kurtulmak için elektrikli yardımcı aygıtları mümkün olduğu kadar kapalı tutmak ve kısa mesafelerde kullanmaktan kaçınmak gerekir.Üçüncü neden olan yetersiz akü bakımlarıdır.Bu bakımları düzenli olarak yaptırmak çok kolay olmasına rağmen çoğu zaman ihmal edilmektedir.

Nemli kir, aküyü boşaltan elektirik kaçaklarına neden olur.Kiri temizleyin.